Sunday, November 18, 2012

Peplum Kurung Dress / Kurung Moden Peplum

Assalamualaikum semua girls-girls yang tengah pening cari design yang sesuai untuk buat kurung peplum sendiri..

Macam aku dah ke tailor untuk upah kurung peplum..and still in progress. Aku mintak tailor tu kalau boleh siapkan hujung bulan december nanti.. :D korang bila lagi? Nanti dah siap aku tunjuk ye..sekarang aku tunjuk contoh je dulu..

instagram orang

instagram orang

Add caption

FatinSuhana OMG ! Seriously lawa sangat bila jadi dayang-dayang pengantin.. whuuuuu melting !

FleurBy Mrs Him

Haaa.. cantik kan?? kiut-kiut je lau ladies pakai.. alahai tak sabar nk tunggu baju aiiii siap. ^_^ btw, sorry la.. aku tak mention dari mana sumber setiap gmbar yang aku amik.. yang pasti search image google.. keluar lah semua..


Kalau nak beli ready-made and dah siap bermanik bagai.. dapatkan semua di sini.. korang boleh tengok-tengoklah sementara stock masih ada.. sebab sekarang ni permintaan tinggi.. better grab cepat-cepat ! :)

1. ChantekDress
2. BuddyBeadSoul
3. KasihAleeya
4. Moddy
5. Sweet Like Marshmallow
6. Prettypop
7. Anafella's Boutique
8. Pretty Kurung
9. Gugucloset
10. FatinSuhana
11. Payles Kiosk
12. Tailor (area shah alam)
13. Jovian Manclagie ( exclusive design.. cantik2 semua !!!)

8 comments:

Kurung Coutures said...

Jom Like our fanpage 'Kurung Couture Fanpage'...Kurung comel2 mcm fatin liyana....tq:-)

O'gosh Iskandar said...

love peplum!

Ngan said...

cantiknyaa...saya pun suka..:)

fieyrashafieyra said...

mcm mne nk buat tempahan?

De' Wanie said...

hye dear..cantiknya semuaa..jemput singgah blog sy..sy ada jual peplum jugak..:)

Anonymous said...

nak tnye.....ape material yg bus ehk...coz masih terpikir2 ape material untuk baju kurung modern border lace yg gojes2 ni!!!yelah,xmo pkai sekali je,,,syg nnty....

Asni said...

I dah beli online dari one of list atas tu....regret sangat sangat tak sama langsung n tak cantik. Better tengok depan mata

adik said...

sy nk tny ada tak peplum ni color hitam..


ShoutMix chat widget
/