Wednesday, December 28, 2011

Gaji.

Assalamualaikum and hye semua!!

Hujung bulan aje ape ag semua tertnye2 bile la gaji nak masuk ni..semua dah pokai kot ! haha tadi kat tempat keje aku kecoh je dorang dapat bonus ! jealous kot tapi berbaloi ar, dorang keje da lame and sgt penat asyik on call aje. hehe aku ni masih baru dan mentah, xdenye bonus ! haha

Agak nak gaji tinggi sikit, insyaALLAH.. next year. Oh, next year please gaji naik sikit. Banyak hutang nak dibayo ni..huhu


Masa sebelum gaji, aku cakap kat mak nak pi pesta sekali lagi..now rasa risau pulak nk pegi pesta. Takut mak habiskan duit i. hahaha (brape la sgt gaji kite dibanding jase mak ayah..x terbalas pun ag. T_T) Bukan risau ape, takut tak lepas nk bayar hutang, hutang eksiden aritu dengan abah, hutang ptpn. Ni la padah orang berhutang. Asyik ingat hutang aje.. Belum lagi nak kumpul duit untuk simpanan kawin.. Duit.. Duit..

Kadand-kadang terasa macam nak masuk 1 million money drop pun ada. hek3


Duit ni.. banyak mana yang kita ada pun takkan pernah cukup ! Lagi banyak duit, lagi besar kita berbelanje kan? So beringat, brape pun yang kita dapat harus kita bersyukur.. dan jangan membazir. huhuhu (*boleh ke perempuan yang bernafsu 9 ni nak berjimat cermat. mcm susah je. sob2 >_<)











sekian.
bye. :)

2 comments:

pena rozie said...

Ade hutang memang memeningkan kepala

CikAnishLelabu said...

@pena rozie : tu la...nyesal pun ade tp nk wat cne.. hehe


ShoutMix chat widget
/