Sunday, October 14, 2012

Baby baru.. WELCOME !

Assalamualaikum and hye dear readers... :)


Bila aku teringat balik apa yang aku pernah tanya si dia tempoh hari aku rasa mcm bersalah pun ada..

aku : sayang, berapa lama dah kerja?

si dia : dah 5 bulan..

aku : baru 5bulan ke rasa mcm da lama... (dalam hati lame lagi la kitorang nak kumpul duit untuk melangkah ke alam yang dinanti-nantikan)


Memang aku asyik ckp planning pasal nk kawin je tp aku tahu  si dia masih tak ready lagi.. so apa aku boleh buat kan.. kesian jugak lau asyik push je.. keje pun baru 5bulan.. aku yang keje 1year pun baru je nk start saving.. huhu


One day on my mum's birthday date.. 9th October 2012..i reachieved a mms..

Mama..papa sebenarnye...
Dah beli kereta!!!!

Ni lah mms yang diterima..


Aku tengokkan je mms tu.. biar betul mamat ni? ntah-ntah dia g mne2 parking shopping mall then bergambar je depan keta plus no plat baru.. TOO BAD RIGHT ME , MYSELF? Oh my english !

At the same time aku memang ade dalam kereta on the way nk dinner dengan family... so aku buat x taw je la..ikutkan nak jugak call terus tanya but then segan pulak kan mane taw memain pulak dia..aku just balas2 msg je ckp aku memang tak percaya...

Lepas aku dah order makan, dia yang call aku..

si dia :  nape tak call?

aku : malas la nak call..tak percaya pun.. betul ke?

si dia : macam tak surprise je kan..

aku : memang pun.. kita msg je lah.. kat kedai makan ni..

aku mmg segan lau nk bergayut depan family so we just end up dalam msg je..hehehe

Dia cakap mak aku orang petama yang dia bagitaw tapi macam mana aku nk percaya sbb everytime mak aku ckp dengan dia.. aku mst kat sebelah.. aku diam kan aje..xtny apa pun kat my mum memandangkan mak aku pun teror betul sepakat dengan bakal menantu tak gtaw aku langsung pasal si dia dh beli kereta ! masih tak percaya !! haha (dia dh gitaw kat mak aku since 30september 12 lagi..aku je yang xtaw..)

si dia : balik ni tgk taw kat fb... ( aku guest mst ade gmbar..)


Bila dah tgk kereta si dia bawak balik kampung semua baru aku btl2 percaya..:)


Sorry la dear.. macam mana nk percaya sbb semua bukan depan mata and gambar yang awak tunjukkan general sangat.. kita nk jumpa pun maybe sebulan lagi.. awak mst da tak sabar nk gtaw saya kan walaupun pada mulanya awak memang nak rahsiakan n nak surprisekan saya.. hehehe xpe la.. saye dah percaya ni..:)


Ternyata dalam 5 bulan si dia kerja.. dah keluarkan kereta.. Semoga lepas ni rezeki kita sama-sama dimurahkan ALLAH s.w.t.. Semuanya yang baik datang dari DIA...Aku di sini menanti untuk mengharungi setiap langkah menuju bahagia bersamamu..






p/s :

BISMILLAH HIRRAHMANIRRAHIM..
INTRODUCING YOU..
OUR NEW BABY.. (hope i can call it as 'our' even i know it's ur car..huhu :')..)

PERODUA ALZA


Kalau terserempak di jalan.. hye-hye la ok? hehehe :P

2 comments:

Puan Simply Syeeda said...

Wahhh, dh siap bli keta bsr siap2 ni. Planning to hv a family lettew! Semoga berbahgia dik.

CikAnishLelabu said...

tu lah.. hehe mudah-mudahan macam tu la.. insyaALLAH.amin!! thanx so much kak..:DD


ShoutMix chat widget
/