Wednesday, August 6, 2014

Saringan HIV Pra Perkahwinan

Assalamualaikum. .. hye everyone!

Alhamdulillah harini Allah permudahkan lagi urusan perkahwinan aku. Since today kes kat ot tak berapa nak ada so aku pun amik kesempatan ni p buat hiv test.. tak la beriya sangat tapi aku dh get ready borang siap2..hehe



Aku pilih klinik kesihatan Bayan Baru.. walking distance ja dari hospital aku dan ditemani member sekerja..hehe mujur sangat shikin temankan.. kalau tak kebosanan la aku nak menunggu sorang2. 2jam nyahh baru settle semua.. keputusan dia keluar 10min ja.. nak tunggu turn..mak aiiii xtaw nak kata.. hehe. Almaklum la sapa yang pasangan jauh2 je g sorang2..hehe tak apa..janji settle dah satu hal..


Btw mana ada hiv test mcm buat upt test.. huhu klinik aku ni sedut darah aku 3mls ok.. needle paling besar aku tengok.. nasib baik aku bukan jenis penakut jarum kan..


Yang bagus nya Medical officer tanya u nak check hiv sahaja ke atau thalasemia sekali?? Of course nak check thalasemia skali... utk kepastian..hehe agaknya sbb u dia amik darah 3mls tu.. hehe


So keputusannyaaaa...



Alhamdulillah. .


HIV test - NEGATIVE

Thalasemia test - border line (memang aku taw aku ni carrier)






Happy!! Lega dah satu hal dah settle.. tinggal lagi 3 hal kot..

1.tunggu borang nikah tunang i
2.serahkan borang nikah aku dan dia
3.appointment interview


counting days...


2Months 24Days



xoxoxo


Salam..


Daa~


1 comment:

Paklukasdi Hongkong said...

SAYA PAK LUKAS DARI HONGKONG Syukur Alhamdulillah di tahun ini Saya mendapatkan Rezeki yg berlimpah sebab sudah hampir 10 Tahun Saya bekerja di (HONGKONG) tdk pernah menikmati hasil jeripaya saya karna Hutang keluarga Sangatlah banyak namun Akhirnya, saya bisa terlepas dari masalah Hutang Baik di bank maupun sama Majikan saya di Tahun yg penuh berkah ini,
Dan sekarang saya bisa pulang ke Indonesia dgn membawakan Modal buat Keluarga supaya usaha kami bisa di lanjutkan lagi,dan tak lupa saya ucapkan Terimah kasih banyak kepada AKI DARMO karna Beliaulah yg tlah memberikan bantuan kepada kami melalui bantuan Nomor Togel jadi sayapun berhasil menang di pemasangan Nomor di HONGKONG dan menang banyak
Jadi,Bagi Teman yg ada di group ini yg mempunyai masalah silahkan minta bantuan Sama AKI DARMO dgn cara TLFN di Nomor ;[082-310-142-255] percaya ataupun tdk itu tergantung sama anda Namun inilah kisa nyata saya-ATAU, KUNGJUNGGI, BLOG, AKI DARMO… >>> KLIK DISINI ANGKA TEMBUS 2D,3D,4D,5D,6D,7D,9D-<<<<


ShoutMix chat widget
/