Monday, July 21, 2014

Persiapan Hari Raya 2014

Assalamualaikum darling2ku..

kalau di tanya pasal persiapan raya memang aku totally tak prepare apa sangat la..sob sob sob beraya secara bersederhana ja.. hee

baju raya pun tak beli... just pakai baju yg di tempah tp belum penah pakai. Ok la tu kan.. just nnt beli shawl baru.. hehe

kuih raya? Hmm kuih tunjuk je lebih.. haha shopping kerepek and kuih raya dari kawan2.. macam xbanyak aku order tapi banyak jugak... haha aku dengan mak aku sama ja.. borong punya borong last2 xda orang makan pun..hehehe hopefully habis la.. ^_^

tahun ni rumah terbuka rumah siapa? According to my father macam tahun ni rumah kitorang ja.. tak kesah pun rumah sapa sbb tahun ni xda offically baju raya so dok umah pun xapa.. hehe betul2 xkesah aku ni.. haha

cuti raya? Haa yg ni penting ni.. tahun ni tak payah cuti raya banyak2.. nak jimat cuti. Cukup la cuti raya petama kedua.. raya ketiga bawa bekal ketupat rendang pi makan breakfast kat tempat keja.. haha

Duit raya.. ni memang wajib.. since aku dah 3tahun bekerjaya so ni tahun ke3 lah aku dimurahkan rezeki untuk sediakan duit raya. Tahun last bujang.. cewahhh khas untuk mami abah tokwan tok bedah maktok; pakcik makcik; lebih kurang 25 orang sepupu kecik.. hehe tak lupa untuk keluarga bakal suami.. bhahaha maluuuuu berapa banyak tak penting..janji ingat nak bagi.. ye dak? Huhu



minggu depan last untuk g shopping or buat kuih raya last minit..hahaha adik2 aku pun balik dah time tu..mungkin baru rasa nak raya masa tu.. hee

gaji masuk 23hb ni..

Yabedabeduuuu!!!

awai masuk awai habis.. huhu

tahun ni lepas raya baru jumpa bakal suami.. tak sabar nak tunggu raya tahun depan.. kannnn... raya sesama.. ehhhh?


:P


1 comment:

Paklukasdi Hongkong said...

SAYA PAK LUKAS DARI HONGKONG Syukur Alhamdulillah di tahun ini Saya mendapatkan Rezeki yg berlimpah sebab sudah hampir 10 Tahun Saya bekerja di (HONGKONG) tdk pernah menikmati hasil jeripaya saya karna Hutang keluarga Sangatlah banyak namun Akhirnya, saya bisa terlepas dari masalah Hutang Baik di bank maupun sama Majikan saya di Tahun yg penuh berkah ini,
Dan sekarang saya bisa pulang ke Indonesia dgn membawakan Modal buat Keluarga supaya usaha kami bisa di lanjutkan lagi,dan tak lupa saya ucapkan Terimah kasih banyak kepada AKI DARMO karna Beliaulah yg tlah memberikan bantuan kepada kami melalui bantuan Nomor Togel jadi sayapun berhasil menang di pemasangan Nomor di HONGKONG dan menang banyak
Jadi,Bagi Teman yg ada di group ini yg mempunyai masalah silahkan minta bantuan Sama AKI DARMO dgn cara TLFN di Nomor ;[082-310-142-255] percaya ataupun tdk itu tergantung sama anda Namun inilah kisa nyata saya-ATAU, KUNGJUNGGI, BLOG, AKI DARMO… >>> KLIK DISINI ANGKA TEMBUS 2D,3D,4D,5D,6D,7D,9D-<<<<


ShoutMix chat widget
/