Monday, February 28, 2011

Aku dah pegi umah bakal mak mertua ! hehe

Hari sabtu(26feb) aku gerak pagi2 dalam pkul 7.30pagi and sampai sana dalam kul 10lebih kot. Oh ya, masa dekat-dekat nak sampai tiba-tiba tiub tayar belakang bocor. Taw lah aku berat. Pasal ni pun aku da touching sbb aku kan gemuk.huhu Singgah n rehat kejap kat bengkel.


Pengalaman yang best sangat-sangat. Berpeluang berkenal-kenalan dengan seisi keluarga Mohamad Syafiq bin Sarani aka My Soulmate ! :D Saya sangat gembira ! Even dapat stay sana untuk 2hari 1malam tapi aku rasa mcm nk je lama2 kat sana. Sebab best, rasa macam balik kampung time raya ja. hehe

Memang lah mula-mula macam kekok n segan-segan sebab tak kenal kan. And terase macam orang baru. hehe But ok lah bila agi kan nak menjenguk family baru sbb ntah bila la g aku nak ade kat kl ni. At least aku berjaya memberanikan diri untuk follow syafiq jumpa family die. :)

Rasa berdebar-debar kot sbb sampai-sampai da kena siap pegi kenduri. Wah, baru sampai dah ajak pi kenduri. Nak kenalkan kat 1 kampung ni !  Bak kata kawan aku yang kebetulan orang sana jugak.hehe




Aku xde amik gambar family syafiq depan-depan sbb aku segan. So yang ade gambar yang aku curi-curi dari belakang. Tak pe lah ape yang penting aku ingat setiap saat yang dilalui sepanjang aku kat sana bersama my sayang-sayang. Pengalaman yang sangat berharga.

Ni adik syafiq. Johan namanye. :D Comel. Kecik je. Tak macam abang sapik !  hehe
Rajin buat air lak tu.
Mainan ni lah adik dia suka main. Dengan aku sekali terleka tengok dia main.hehe

And petang tuh mak syafiq beli ikan keli. 1st time aku tengok ikan tuh disiang hidup-hidup. Even da potong kepala tp still gerak-gerak. Saya tak geli tapi risau tengok dia gerak-gerak time ngah siang tuh. Dorang nak bakar ikan tuh.! Sedap yaww!


Esoknye (27feb) aku follow syafiq n mak n johan pegi pasar ! hehe


 Tengok lah laki saya, rajin taw dia ! hehe jangan ade yang jealous lak !

Mematik kelapa di awal tengah hari. Suasana yang sangat best ! Teringin nak lepak kat sawah padi tp takut pulak lg hitam ! hahaha Tak pe lah tunggu la gambar wedding untuk pose tepi sawah ! Saya suka ! wheee!

Amacam? ade macam aku pegi program anak angkat tak? hehe Eh? tak ae? Abis tu program anak menantu ok tak? :D 

Family baru saya,
  • Abah
  • Mak
  • Kak ni
  • Syafiq
  • Taufiq
  • Aizat
  • Azlan
  • Johan

Sayang mereka ! Sangat ! :) Rindu family saya di Penang and di Sabak Bernam ! <3

3 comments:

Miss Pumpkin said...

thanx sayang bawak hanis ke rumah sayang.:) love u !

Nazri_Hanafiah said...

sama2, manis-festo jer sume tuh, nampak tak rumah aku mase balik kampung tu? ha ha ha

Miss Pumpkin said...

hahaha ade2.tp confius yg shah tunjuk tu rumah emon or cikok. siap jumpa ngn mak emon ag kat umah kenduri ! haha


ShoutMix chat widget
/