Friday, July 15, 2011

Hamboih. Sekarang ni bukan main susah lagi nak mengupdate blog sendiri.

Salam guys. :)

For now im really a pengganggur berjaya. Wah, semakin seram untuk menyandang jawatan ni lama-lama. Oh no. Please. i really dun need it. Jawatan ni serious tak bergaji. HAHA

For a beginning memang relax duduk rumah. But duduk rumah bukan just goyang kaki, hari-hari ada kerja yang sama yang aku yang kena buat. Macam berat je kejenye kan? HEHE ala biasa la dah melepak kat rumah takkan tak tolong-tolong kan? Dah la duk rumah makan free je, at least aku tolong la mak aku masak ke, sidaikan baju ke, kemas rumah ke. Tu pasti. End of the week, adik laki aku balik dari poli so dia la yang akan teman aku drive. *aku kan budak baru pass. kesian. =,= kalau tak memang tak gerak ke mana la citenye.

Last week result LJM aku tu dah released, ALHAMDULILLAH penat lelah 3tahun berbaloi jugak atas perkataan LULUS yang aku dengar dari mulut operator kolej aku.  Mana tak nye menanti keputusan yang digredkan sebagai lulus atau kandas memang mcm satu penyeksaan. Kalau kandas. Oh, tak terpikir. Geng bas sekolah aku Alhamdulillah dorang lulus jugak, yang lain-lain yang tak lulus tu jgn sedih k. Cube lagi. Ade rezeki korang tu.

Sebut pasal rezeki. Aku dah mula apply permohonan jawatan kat hospital terdekat. Semoga keputusan permohonan menyebelahi aku lah. Biarlah aku mula dari bawah, dari gaji yang kecil tapi semua tu amat berharga untuk aku. Parents hantar anak pergi menuntut ilmu supaya mudah masa depan kita and dapat membantu dorang mase hari tua nanti so thats why aku nak sgt. Aku percaye kawan-kawan aku yang kat luar sane pun tengah usaha untuk cari kerja. Kerja takkan datang bergolek tanpa usaha kan?? Lain la kalau student sponsor. =.= *bersyukur lah dengan apa yang aku ada. Ade jugak teman yang dah dapat kerja. Happy untuk dorang,permulaan yang baik tu.TAHNIAH. ^_^


"Ya ALLAH, aku memohan semoga ENGKAU sentiasa permudahkan urusan diriku dan hamba-hambamu yang memohon. Amin !"


Work hard.

6 comments:

elle mokhtar said...

el doakan kejayaan hanis tau....gudluck..=))

huNNy said...

gudluck hanis..smga cpat2 dpt keje..chayok3!!!!6t leh blanje hunny..hehehe..:)

nur onie said...

tahniah hanis!

CikAnishLelabu said...

@elle mokhtar : insyaALLAH,thanx elle..gudluck to u too..:)

CikAnishLelabu said...

@hunny : insyaALLAH, harap mcm tu lah..baru boleh belanje hunny..hehe

CikAnishLelabu said...

@nur onie : terima kasih onie..:))


ShoutMix chat widget
/