Thursday, March 3, 2011

Dapat MASAK pun dah rasa BAHAGIA. :)

Oh, saye budak baru belajar masak. Untuk information korang, sepanjang 3 tahun sye belajar di KL ni saye jarang2 masuk dapur untuk masak. Tragis kan? huhu ade lah sepanjang 3 tahun menetap di hostel aku ni, 5 6 kali je aku masak berat-berat. Yang lebihnye aku masuk dpur untuk jerang air, masak megi, basuh pinggan n menyibuk time orang lain masak ada lah.

Bagi aku la kan nak masak-masak ni untuk orang dah kawin. hehe Time belajar so kita belajar. Ceh,ayat ! Time baru balik kelas, dah penat-penat, perut pun dah lapo, mane la daye nak g masuk dapur pegang kuali. Makcik-makcik jual nasi campur kan ade banyak kat bawah so aku paw je lah. Dah kenyang perut ada masa lebih aku tido petang. hahaha patut pun gemuk!

Serious, aku malas gler. Nak g beli barang, nak pikir ape nak masak. Tapi bila dah masak rasa senang plak. Masak ni jadi senang bila bahan-bahan n perkakasnye dah ade. So just tunggu nak campur aduk kan dalam periuk je. And modal untuk shopping bahan-bahan basah tu penting ! hahaha Sebab nak jimat, aku beli la hotdog tesco ! Tak sedap plak. Dah biasa makan yg sedap-sedap. huhu

Memandangkan arini je ari last aku bole masak. Esok ade bengkel interview, lusa plak aku fly balik penang. Sob2. :'( Bahan-bahan aku dah g beli ngn encik BF 2 hari lepas. Aku pun try la nak masak MEE KARI. Resepinye aku rujuk kat ILUVISLAM. Boleh tahan la sedapnye. hehehe Apa kata korang plak cuba. Confirm lagi sedap ! :P




Tapi aku buat xde la nampak sedap mcm ni, ni just sekadar gambar hiasan. Mee aku xde sayur pun. Langsung xde. Tak sihat la kan? huhu Tapi xpe lah, janji encik BF makan semangkuk abis bertambah-tambah tu kira sedap lah.hehehe



Then, aku goreng plak Cendawan ! Perh. Macam ayam rasanye. Encik  BF la suka sangat makan ape yang aku masak. Sampai kenyang lah die..



Aku masak xde lak banyak sangat tapi cukup lah untuk housemate aku makan sekali. Intan, Pieka, Kak Nisa, Eyla and Nana. Harap2 korang kenyang. :)


Sebelum Encik BF balik, aku bagi die kad. Kad tu aku buat semalam. Aku lambat reply msg kat encik BF sbb sibuk siapkan kad kat die lah. Patutnye dia yang terharu, tp aku lak yang nanges2. Rase sedih sangat. Yela,selalu hari-hari kami jumpa ni nak berpisah kejap pun rasa lama sgt. Huhu Aku buat kad tu sbb nak bg dia ingat yang aku sentiasa sayang sangat-sangat kat die.



Aku rasa apa yang aku buat sepanjang seminggu ni hope dapat membahagiakan hati sayang-sayang aku. Sayang korang-korang semua !


p/s : Mamy aku cakap kalau sedap aku masak lepas ni mamy nak aku yang masak kat umah. hehe

3 comments:

ann rihan said...

nk rsa gak.....

huNNy said...

waa...msk mee kari..bestnyee...nk jugak..huhu..

Miss Pumpkin said...

boleh2 ! mai penang dulu baru kami buat ! hehehe


ShoutMix chat widget
/