Thursday, March 17, 2011

Seronok ke berCOUPLE ni?

Budak kecik : Mamaaa, dorang tu couple ke?

Budak tu bertanya kepada mamanye sebaik sahaje kami keluar dari pintu keluar TESCO.

Agak-agaknye ape lah yang ada dalam kepale budak sebesar tu ye?

Macam mane dia taw kami dua ni couple? Kenapa tak pasangan yang baru kawin ke? ^_^


************************

Mamy = Mak aku

One day, dekat dalam shopping complex. Ada 2 budak sekolah atau budak lepasan sekolah MAYBE. Tengah bergurau senda di khalayak ramai. Tangan si BF melingkari pinggang si GF. Dan aku sure ramai mata yang memandang termasuk mamy aku. Aku tengok jugak tapi buat tak taw. Dengan harapan mamy tak kata apa-apa.

Tak semena-mena.

Mamy : Sambil menjeling pada ku. "Ntah-ntah kakak dekat KL buat macam tu apa?"

Aku : Blurr. Eh, bila pulak mak aku taw aku couple-couple ni? Kata tak bagi aku 'kawan' dengan sapa-sapa. thehehe "Tak aih mamy. Mana ada." =,=

***********************

Kawan aku yang single pernah tanya, seronok ke couple ni?


Sebenarnya aku tak menggalakkan korang bercouple-couple ni. Seelok-elok dan seafdal-afdalnye, cari pasangan yang dah stabil, terus nikah aje. Aku bukan nak hipokrit, couple memang best. Tapi tak de lah seronok sangat. Tepuk dada tanyalah IMAN. Pergaulan depan khalayak kena jaga. Kalau tak mesti mak-mak orang lain mesti ada persepsi yang sama macam mak aku. huhu -,-

Kalau dah kawin mesti best. Nak keluar pegi mana-mana pun tak payah nak takut. Tak payah kesah apa orang nak kata. Nak buat apa pun Tuhan tak murka dan orang tak marah :)

 Happy tengok teman-teman lain yang dah berkeluarga.


Sebaik-baik perempuan adalah perempuan yang berkahwin awal.

p/s : Sekadar gambar hiasan. Model zaman dulu kala. Tak berbayo pun tu. thehehe



Ni masa kenduri adik akak Lela kawin. Saje bersanding tipu-tipu. hek3 Bila pulak aku dan dia nak disatukan? Gatai. *sigh ^_*

12 comments:

atiEy said...

bercouple kekadang ader baik dan buruknyer...
yang baiknyer jika ia mendatangkan semangat untuk terus berjaya bersama tetapi jika tujuannya hanya untuk nafsu yang sementara...membazirkan segala²nya...betul tak?...

huNNy said...

bg hunny,hunny xleh single..penah dulu single kejap..semua xjd...study pon result semua KO..kakak hunny sdri ckp hunny perlu sokongan org lain...mksudnye yg tersayang...xsemestinyer cple tu mendatangkan kesan yg buruk...huhu..:-)

atiEy said...

betul kater hunny tu...xperla yg pnting....
hunny dan psngn perlu ader perancangn tau bukan utk suker2 jer...=)

atiEy said...

suker dgr lagu nih...kena betul dengan post latest nih...=)

didiyana said...

blog walking! nice blog :) singgah to my blog if u free okay :)

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

@ atiey : a'a betul apr yg atiey cakap kan tuh. hope kita sama2 berjaya ke arah yang baik dan berjaya dalam hidyp. :D

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

@ hunny : hunny pun mcm hanis gak. sebab tu bila clash ja ada pengganti. tak lama sgt pun menyingle da kapel balik.huhu hubungan yang baik dan berterusan bila masing2 sentiasa bersefahaman serta bertolak ansur. huhu :)

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

@ didiyana : thanx diyana. :) ok. nanti i singgah blog u. :D

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

@ atiey : a'ah kebetulan dengan lagu ni.hehe

Mr. Syafiq a.k.a Shah said...

klu perempuan berbicara hahaha
pandai2 lah korg nie.. kadang2 rasa best je bace hahaha

Cik Anish Lelabu Al-Sayuran said...

@mr.syafiq aka shah : hahaha well.. (sebenarnye segan ni kamu kata begitu..^_^)

Anonymous said...

; haha XD ! dulu masa macam 'muda-muda' , selalu je nak couple . tapi bila dah besar sikit dari dulu bila terfikir balik , " arghhh ! kenapa aku couple dulu ? buang masa kut . last-last break T.T ~ " tapi orang kata tu kira macam pengalaman hidup . pahit manis kita lalui zaman untuk 'KEMATANGAN' . tapi aku bersyukur kut 'EX' aku tu dulu buat aku lebih semakin matang untuk mencari pasangan . now , aku berkawan 'rapat' dengan bestfriend aku sendiri . dia kata , " sekarang kita jadi sahabat k ? kalau ada jodoh , mungkin kita boleh cuba . " yes ! aku serah semua pada Allah . JODOH MILIK ALLAH :) ! oh ya ? bestfriend aku beza 7 tahun dengan aku XD .


ShoutMix chat widget
/