Tuesday, December 28, 2010

Aku tak kesah Vs kesah.

Aku tak kisah pun orang nak cakap dia macam mana pun.
Sebab aku percaya dia.

Aku tak kisah pun kalau dia tak sekaya Datuk K.
Janji dia bg aku makan sampai aku montel.
Aku tak kisah pun kalau dia nak sembang dengan budak perempuan.
Sebab aku taw dia tawu batas-batasnye.dan aku bukan penjealous. tapi dah dia tak nak,aku lagi suka.

Aku tak kisah pun kalau dia tak artistik.
At least dia romantik dan pandai tulis surat cinta !.

Aku tak kisah pun dia selalu bergurau kasar dengan aku.
Sebab aku kenal dia.- contoh : aku sakai. tp aku suka !

Aku tak kisah pun kalau dia tak reti pujuk bila aku merajuk.
Pandailah aku bawa diri.

Aku tak kisah pun kalau dia nak marah or tegur aku.
Tapi mestilah atas kesalahan yang aku buat.

Aku tak kisah pun bila-bila masa dia nak kol or msg.
Aku sentiasa free utk dia.Tapi kadang2 lau orang kol time tido, rasa sakit kepala sbb terkejut.otak dipaksa utk keluarkan ayat kot.

Aku tak kisah pun berkorban utk dia.
Dia dah banyak berkorban utk aku.

Aku tak kisah pun lau dia spend time dgn kengkawan lelaki dia. LELAKI, bukan PEREMPUAN ye? Tolong.
Aku taw dia bukan pi menggatai. 

Aku tak kisah if dia selalu buat aku gelak cm nak pecah perut. 
Dari dia tiba2 diam tak berbunyi & muka nak ketat ja.

Aku KISAH kalau tiba2 dia tinggal aku lama2 macam msg lambat2. apa yang aku tanya dia tak jawab.
Sebab dia tak pernah ajar aku utk berjauhan dengan dia ! TAK PERNAH !

Cuba bayangkan kalau dia yang kita sayang & cinta tinggalkan kita? Apa kita rasa? Pengalaman ditinggalkan buat aku serik. Pengalaman meninggalkan aku takkan buat dah. Aku tak percaya pada KARMA. Tak nak pikir pasal tuh ! huhu Aku sayang dia. Sangat-sangat!

6 comments:

Hanis Syuhaida said...

aku tulis ni bukan sbb dia buat apa2 kat aku pun tp aku just nak bgtaw walaupun kena tinggl kejap cam tu pun aku da rasa mcm jaoh ngt ngn dia. gila kan aku? huhu

syg, hanis xde pun nk kongkong syg. hanis rasa tkut berjauhan je sbnrnye. xde mksud lain ok?

huNNy said...

sweetnyee..hope kekal smpi ke jinjang pelamin ye..kawin 6t jgn lupe jmpot..hunny ni pengikut setia blog hanis...nk taw nape??coz hunny rase hanis ni sweet sgt orgnye..huhu..like2!!!

Izzy Izzudin said...

urmmmm.....manjanyerr kamoo!!!

Hanis Syuhaida said...

hunny > insyaALLAH !! same2 doakan k. hope hunny ngn bob pun kekal selama2nya at least ank ada ank 10 org..hehe oh yeke? thanx.hehe hnis pun follow blog hunny gak sbb story kamo comel2.:D

izzudin > im blushing! hahaha

Mr. Syafiq a.k.a Shah said...

sory sayang... shah bukan sengaja nak lambat2 balas mesej..
tapi klu dah tersyok main, sampai lupa nak balas..
tapi bukan bermakna shah lupa kat sayang..
sayang taushah cmne kan.. :)
manja tul awek shah nie.. sayang kat dia sangat2...

shah kisah pasal hubungan kita..
shah cuma tak kisah pasal ape org nak cakap pasal kita!!

ilusm!!

Hanis Syuhaida said...

xpe. aritu je touching. bak kata sayang "LMP".huhu
hnis tawu syg cmne. tapi aritu tak taw nape rase sgt sbb apa yang hanis tny lain yang syg jawab. tu geram tu.hehe

ilusm too !


ShoutMix chat widget
/