Saturday, December 4, 2010

Seepisod bersama...

Salam. Eh korang. Arini 4hb kan? kenapa korang kecoh-kecoh malam pukul 12 tuh? kenapa aku tiba-tiba diletopkan dengan belon berisi tepung gandum CAP SAUH? 

Episod sewaktu malam ayu bermalam di PALMSPRING(PS).

Sambil berbaring2..jari jemari memintal rambut..sambil mata terpejam.

Ayu : "Besday ko lagi brape hari..ko agak shah nak bg ape?"

Aku : "Ntah. Tak nak mengharap." *dalam hati, Incik BF xde kat sini :(

Episod sewaktu Abby nak balik Seremban on Wednesday kot.

Abby : "Weh,besday ngko aku tak taw ag aku nak balik sini ke tak. Kalau sempat aku balik la ye".

Aku : "Erm, ok. Tak payah la balik sini cepat-cepat". *dalam hati, ok Abby pun balik.:(

Episod sewaktu Miera ajak aku pegi balik umah dia.ari Jumaat kot

Miera : "Akak, jom la ikut mira balik. Dapat jumpa simpulan-simpulan."

Aku : "Tak mau lah." *dalam hati, miera pun nak balik :(

So, sape je ade kat umah? Hmm. Intan dan Iyla dan Aku.

Episod sewaktu aku kuar dengan Abby pegi THE CURVE,3rd Disember 10. *Abby da balik PS sebab ari Jumaat dia pi kolej amik exam Research.

Aku : Abby, aku ingat aku nak beli kek lah. *sebelum pegi,aku dah msg abah aku cakap nak beli kek. abah aku balas, awat kakak nak beli? patutnye depa bg. aku diam je. mane ada yang nak celebrate pun.:(

Abby : Erm, xpayah lah beli kek. Bukan ada sapa nak makan. *perh. ok lah fine. terus xterpikir dah nak beli kek.:(

Aku dah tak heran, nak celebrate ke tak. Sebab tiap tahun sama ja.huhu dan aku tak expect pun surprise-slurpies. siryes!

Episod malam 3.12.10 dekat nak pukul 12 menandakan dah nak masuk 4.12.10

Aku tersangat leka bermain FB.

Tiba-tiba pintu rumah di ketuk kuat. Aku taw Miera kat luar. Sape ag kan. Dia je yang suka ketuk kuat-kuat. Sebab selalu dia dah tak tahan nak KE*C**G. <--- tak taw apa ni sila tanya Miera.

Aku pun dengan xde rase pape pegi lah bukak pintu. Terlupa jugak da nak pukul 12 sebab leka dengan FB.

Miera : "Akak, bukak lah pintu. Miera punya kunci hilang ni". dia macam menyorok-nyorok celah pintu. apehal minah ni? nak KE*C**G lah tu.

Sambil tu sempat aku membebel-bebel. "Huh. hilang? Ish. Ade-ade je lah". dengan muka siryes.

Aku pegi amik kunci kat locker laju-laju dan terus passed over ke Miera. Miera sambut dengan muka tercengang sebab aku langsung tak bukak pintu untuk dia dan aku nak ke laptop untuk sambung aktiviti tergendala.

Abby : "Pegi lah tolong die ko pun".

Aku : Dengan muka siryes, "lah,nape pulak dengan die?" sambil pandang Abby. tapi aku pegi jugak bukak kan kunci.

Pastu, Miera sengih-sengih. Aku nampak dia pakai singlet aje.

Baru aku nak membebel lagi........ *muka siryes je dari td.nak tanya pegi mana pakai macam ni sbb dia xpenah pakai gitu lau kuar.huhu

POOOOOMMMMM !! *debu-debu berterbangan setelah bunyi itu kedengaran. belon rupanya.

Masuk mata wehhhh...

Menyimbah-nyimbah debu-debu tu kat aku. Dah mencangkung dah tu sebab masuk mata.

Cilak*k sungguh ! Dah pukul 12 rupanya. Dan aku tak sangka mereka bersubahat. ada KAK YANA jugak. *besday kak yana 6.12.10. sat engkau!

projek depan pintu rumah.

Weh, sumpah terkejut giler. Pastu mula lah aku membalas-balas. Nasib debu-debu CAP SAUH je dorang Prang aku. Xde telor..xde menda busuk-busuk..xde menda pelik-pelik. lega....hehe Kalau tak sape nak basuh rumah?

Miera : "Tu lah. cakap lagi ayat-ayat sedih. kitorang punya plan..punya plan..dan ni lah hasilnya".

Aku : "Korang jahaaatttt!" terharuuuu....:')

Berpelukan. Aku, Abby, Miera,Kak Yana. Iyla xnak peluk. segan kot. "Thanx korang..:') Sayang korang sangat-sangat"



Penat....terbatuk-batuk dah.hehe  sebab menghidu dan tertelan debu-debu tersebuttt.:P

Sesi menyapu pulak. *dalam hati. kalau Incik BF ada kan besttttt :'(

sedap kot kalau kita buat cucoq kodok?


P/S : Ayat-ayat dalam ni xde lah exactly apa yang dorang cakap sebab macam dah ingat-ingat lupa sebab dah beberapa jam berlalu. hehe tapi ok lah kan ada jugak dialog yang aku merapu meraban. Dan gambar kami, aku tak nak bubuh sebab seksi meksi. hehe


2 comments:

ms.broken said...

terbaek la...
hahaha...syg akaq sesangt....

Hanis Syuhaida said...

hahaha ala bila ag kan..:D
thanx kat korang pasal smlm tu.
sayang miera sgt2 jugak..


ShoutMix chat widget
/