Wednesday, April 13, 2011

Kisah aku dan budak perempuan.

Assalamulaikum dear followers and silent readers.

Ni Mona yang dulu, sekarang da tinggi sikit. hehe

Bangun-bungun pagi tadi mak aku cakap, ok harini tak nak gi amik si kecik Mona(bekas anak mengasuh mak aku,sekarang di rumah pengasuh baru) tu datang. Nanti kalau die datang apa kerja pun kita tak leh buat.

Ok, aku pun macam. Hmm, tengok la nanti, cakap je tak nak amik. Satg dia mai jugak. Bunyi tak puas hati sungguh.

Kalau dia datang bukannye korang yang jaga, aku jugak yang kena jaga balik-balik. Cara aku cakap macam aku anti betul dengan budak kecik. haha aku suke baby-baby je sbb tak nakal, budak baru nak membesar biase lah. Tapi dengan si Mona tu rase cam nak lempang je, tapi sebab pikir anak orang kan. hehe Jahat kan aku? Nakal yang amat. Tapi tetap comel. Lemah aku. =,='

Macam semalam,aku ingat si Mona tak kan datang lah. Then time adik kembar aku balik sekolah beriya nak amik si Mona tu datang rumah. Aku memang tak kesah, janji tak kacau life aku. Time tu aku tengah tengok ulangan cerita Kemilau Cinta Kamila. Aleh-aleh budak tu bucuk macam dah sebab kuat ngat main kot, adik-adik aku yang terhormat tu bole lak mengarah aku suh mandikan budak tuh. Haih, ingat tak de gangguan. Aku siap menjawab ag, dah korang yang pi amik korang la mandikan !  Tengok betapa aku tak suka pada budak kecik.haha Tapi tak pe lah, sayang nye pasal kan kat budak tuh. Aku jugak yang kena mandikan. Kalau time si Mona melepas lagi lah. Aku jugakkk.

Kalau korang tengok mak aku layan si Mona tuh, aku pun boleh jealous taw. Tak de nak marah langsung macam marah kat kitorang dulu. Da macam tok-tok layan cucu-cucu dah.well,tok-tok mane nak garang dengan cucu-cucu. Mak-mak je garang dengan anak2. haha tapi mak aku muda ag, cuma aku je belum bg cucu lagi kat mak aku. ^_^


You guys perasan tak kalau budak kecik perempuan dia akan rapat dengan abang-abang tak kisah la abang sendiri ke abang jiran ke adik laki aku ke.. Euuww. Aku cukup menyampah. haha Kecik-kecik ag hormon dorang da tertarik dekat laki. Well, tak salahkan dorang. Salahkan hormon. haha Sekasar mana pun abang-abang layan die tapi dia tetap nak kat si abang! Ye la si abang bole bawak pegi kedai, bawak naik moto, pi alan-alan.

Untung betul budak zaman sekarang, aku ni dah la anak sulung. Macam tak cukup kasih sayang pun ada walaupun mak ayah aku bagi cukup kasih sayang. Haha Mane tak nye, umo aku belum cukup 4 tahun aku dah ada 3 adik taw. Sorang adik laki and sepasang adik kembar lak tu. Haih. Tersisih. Tapi time tu aku pun tak berakal lagi. Tak taw ape menatang tersisihnye pun. hehe

Alhamdulillah la, sekarang da besar panjang. Tapi setiap kali aku cakap kat mak aku yang aku tak suka budak-budak nakal cam si Mona tu mak aku mesti cakap esok ni da jadi mak baru taw. Nakal tak nakal pun kena gak jaga. Anak? Tapi anak tu lain. huhu Jangan anak tu asyik nak bermanje ngan ayahnye dah la. Bikin jealous aja. hahaha Ok ok fine, aku taw anak-anak aku sume dengar cakap and tak nakal-nakal. ^_^


p/s : sape lah yang bakal jadi follower aku yang ke 100 ni? ^_^

4 comments:

Hidayah Othman said...

haha...sma la kita...kdg2 bdk nakal cmtu rsa nk lempang je..tpi bila dh buat muka kiut...alahai...xjadi nak mrh..

CikAnishLelabu said...

hehehe tu lah, kalau dia tak datang asyik teringat je. sunyi pulak..

ahmadbaihaqie abdrazak said...

weeeee

kyra_G said...

hahahahha ank owg mmg geram..ank sdiri nakal2 piat2 tliga dgr la ckap jap hehe

salam perkenalan dr kyra_G


ShoutMix chat widget
/