Tuesday, April 12, 2011

Mimpi buruk.

Ok nak bagitaw kat korang yang si bump selalu rindu sangat kat cik pump. Huduh nye bunyi kan? hahaha Ni bukan fantasi tapi benar-benar realiti. Well, sejak berjauhan memang macam tu. Memandangkan ni belog aku so aku nak tuduh la si bump sorang yang rindukan aku. Die yang rindu k. Aku? Rindu la jugak kan. haha

So malamnye. Die call aku. Sedap-sedap tengah sembang, TUT Tuttt~. Ah, kes habis kredit la ni. Dalam hati dah membebel panjang. Mamat ni kalau nak call aku bukan nak topup seribu dalam tuh! =.= Disebabkan aku ni jenis awek yang alert, aku call la dia balik. Ok, sembang punya sembang dah pukul 1. Okey, dia cakap thanx aku call dia. Dah gudnite sume, nak tido dah ni. Then aku xleh tido. Aku call die balik.

Kira fair la kan. Dah kredit aku, aku punya suka lah kan. Sape suh tak topup. Bapak queen control aku ni. haha Turn aku lak si bump kena temankan. Teman cakap sampai mengantok ! Hamik kau ! Yang tak menahan dia bole terlelap time cakap dengan aku. Huh. Ok, jum2 tido. Gudnite ye encik bump. ^_^

Tiba-tiba, aku dengan bunyi macam tembak-tembak. Aku ingat orang main mercun lah kan. Sial pulak malam-malam main mercun. Tapi aku tengok kat luar da cerah. Eh? Then sorang-sorang mati kena tembak. Aku kan duk apartment so intai dari bawah je dengan adik-adik aku. Tak semena-mena penembak tu nampak kami yang dekat atas ni. Di halakan senapang amende tah terus tuju ke bilik kitorang.

Shit betol ar. Ape ni main perang-perang ! Aku ngan adik-adik dah takut ar. Dinding sebelah bilik aku dah roboh mcm kena bedilan bom. Kami menyorok. Tiba-tiba adik laki aku jerit-jerit sebab parents aku still kat ruang tamu. Aku tak nak adik aku mati, bermati-matian la halang adik aku dari kena tembak. Dari firasat aku parents aku kat ruang tamu mesti dah.......T_T

Kendian, aku terjaga. Aku taw aku mimpi masa dalam mimpi. Ni baru fantasi. Sebab tu aku bukak mata. Dalam hati, mengucap panjang-panjang. Aku taw aku banyak dose. Da la aku mintak nak ke pangkor, mak abah aku tak kasi. Nasib aku tak melawan. Dalam hati rase bersalah je. Tak pe la bila ag nak dengar cakap mak ayah. =.='  

Mase aku tersedar, aku memang tengah paling sebelah kanan. Then aku toleh sebelah kiri. Kate orang kalu kita mimpi buruk2, tido bertukar arah. Entah betul ke tak. Lepas da bace ayat2 kursi sume aku tido balik. Bangun pagi rase letih sangat. Maklumlah mase dalam mimpi tu aku bekerja keras untuk bermati-matian. huhu 

Bagi aku, mimpi = permainan tido. So, i won't keep anything in mind. Mimpi cuma mimpi.




p/s: Hope malam ni dapat tido nyenyak. Mana taw mimpi tu datang bersiri. hehe

2 comments:

huNNy said...

hye hanis....hunny pon pernah mimpi ngeri2..siap bersiri lagi..sbb terlalu pk kan kot...hehe...kadang, smpi nangis bile terjaga dr mimpi ngeri..huhu...:)

CikAnishLelabu said...

@hunny : hye hunny ! :) taw xpe. dulu kecik2 je nangis lau dpt mimpi ngeri. sekarang ni sambung tido balik.hehehe


ShoutMix chat widget
/