Saturday, January 1, 2011

2011 !

Assalamualaikum.

Happy new year korang ! Thanx for all yang wish kat aku. Yang wish tu sayang kat aku yang tak wish tu tak sayang aku. Huh. Tak pa tak pa. Len kali korang wish birthday aku & bagi hadiah. Yang ni aku lagi suka. haha Eh? Mula dah.

Ok, back!

Macam biasa tepat kul 12 ada msg new year masuk. Pukul satu setengah baru aku seda ada msg. Aku tertido. Al-kisah lepas bukak buku buat latihan aku pun dah tertido. Msg pun dah tak balas. Lepas aku seda aku dapati dia pun dah tido. Lepas aku reply balik sume. Aku pun sambung buat latihan & again aku tido. Pelik apa malam2 aku rajin sangat buat latihan. Memang agak slow ar nk pick up bila dah ngantok kan? Actually, aku kat DDMC. Shift malam. Orang new year aku shift malam. Ok fine. Seronok.

Pejam celik pejam celik mata aku tahan mengantok. Pegi semayang subuh. Lepas smyg aku check ada msg. Mula macam pelik. Dengan salam tak dak. Msg panjang berjela. Aku pikir pehal rajin sgt anta msg pnjg2 pagi2 buta ni? Rajin pulak mengarang. Dan mungkin nak hanta kat orang lain tp terhantar kat aku. Aku meneruskan bacaan.

" Azam baru? Urm.. Tak tau lah.. Penah ke aku hidup selama ni ada azam.. Tak pernah pun.. Rasa-rasa nya, kalau angan-angan tu banyak lah.. Penting ke azam-azam ni? Penting kot.. Kalau tak de azam-azam, cam ne nak berjaya.. Takkan nak duduk takat ni aja.. Malu gak rasa diri ni.. Malam ni dah 'new year'.. Tapi aku rasa biasa ja.. Tak ade yang lain pun... Kot-kot aku duk sorang-sorang time pukul 12 mlm ni.. Hanis lak keje.. Tak dapat lah dia teman aku kan.. Tak pe lah.. Dah nasib badan.. So, redha je lah..:) Azam tahun baru? Semoga dapat jadi seorang lelaki yang matang dan tak mau jadi buncit.. Harap-harap dapat tingkatkan lagi usaha untuk berjaya. Tu ja.. Tc.. Happy new year sayang..:) may ALLAH always help us.. "

See? Panjang kan? Bayangkan dalam msg dah brapa page? For me that is so so sweet. For u all tak taw lah  korang nak kata apa? mesti sweet jugak kan? tapi korang je tak nak ngaku. HAHA xde xde actually aku tak penah ag dapat msg pnjang2 berjela, kiut-kiut, comel-comel , touching-touching gini dari dia. Tak dapat sambut new year lah kata kan. Tak mau jadi buncit tu lagi tak leh blah. HAHA

Pukul 7 pagi. Aku balik kerja. As usual pegi breakfast dulu. Ehem, Relax-relax dulu. Pastu masa ont balik PS nampak ada FUN WALK @ ONE UTAMA. Dengan tak tido ag, mata bengkak-bengkak. Tukar baju. Tak make up. Pegi lepak sana pulak. Mula cam bosan. Lepas tu makin ramai lak yang datang and show die best2 gak.



Actually panjang cerita and aku pendekkan. Ade amoi tu bg kupon kat kami. Dengan kupon tu mcm2 leh redeem. Antara yang boleh satu game ni. Game ni je yang mampu kami naik. Dia pusing-pusing. Sangat lah pening. Aku cabar dia suh naik. Agak gementar di situ. Tapi sebab tak nk kecewakan awek, dia gagahkan jugak. Syabas. 


muka gelabah ja dia.hehe

pening ye? :D

Aku? Naik jugak. Mana leh tak naik. Tak ladies lah. Aku memang steady ja tp bila dah pusing-pusing tu loya gak lah. Tapi aku kan kuat. 2 round tu dia pusing. hehe Terima kasih ABANG PUSING sebab bagi saya satu lagi pusingan percuma. Shah sekali ja. Sebagai ladies aku bangga.HAHA :D



Lepas tu kami lepak depan stage, dorang nak volunteer. Tak kisah la kawan ke.. kapel ke..adik beradik ke.. and kami pun dengan rela hati beriya nak naik. ada kerusi-kerusi. Ingatkan nak main musical chair. Rupanya main makeup-makeup. Aduh. Malu tiba-tiba. Aku lah yang kena make up kan shah. tak buat comot-comot. Nanti shah marah. Lepas tuh, dia suruh sape yang dimake up kan bercat-walk pulak. Hadoii. Rimas aku atas tuh lama2.hehe Last-last menang kat cina tu sebab dia agak slumber sikit dengan gaya-gaya bebas eww eww. Btw, shah diperkenalkan as minah lorong haji taib. We introducing u.... Nataliaaaaa from Lorang Haji Taib!!! Haa..amik kaw! Kelas kaw nyah ! Cun tuh! haha

jambu abang saya.hehe sporting je.:D ada rambut palsu sebenarnye td.

Tapi sorry, tak sempat nak rakam video shah. Aku snap gambar je. Sorry.:( And thanx shah rakamkan video aku. mcm nk tercabut-cabut da tudung. hee~

colourful ! love it! :)

so comel ! seryes cute!

public

belon aku tapi pecah kena panas.huhu

2 comments:

Mr. Syafiq a.k.a Shah said...

ni lah tahun baru shah yang paling best sekali!!
best sangat2...
and, ni lah tahun baru kita yang pertama kan?
harap tahun depan kita boleh sambut sama2 lagi..
and, kat tempat yang sama..

shah harap, hubungan kita akan berkekalan sampai ke akhir hayat kita bersama..

sayang kamu sangat2!!

Hanis Syuhaida said...

btl tu. this year memang paling best.actually ta penah pun sambut2 new year ni. slalu tgk bunga api dari rumah je.huhu insyaALLAH sayang. hope all the best for us. this year on 8 kite punya 1st anny so everlasting ok !

pray hard. hope it was not hust a journey but a destination.

sayang kamu ketat2.thanx for everything.:)


ShoutMix chat widget
/